Kayıtlarımız sürekli olup programa istenildiği tarihte başlanabilir.

Gitar eğitimine yeni başlayacak öğrencilere grup dersi önerilir. Gitar eğitiminde grup sayısı 4-5 kişiden oluşur. Gruplar seviyeye göre oluşturulur. Her öğrenci derste bireysel olarak seviyesine göre eğitim alır.

Gitar eğitimi alan öğrenci, haftada bir gün, 1 ders saati branş ve solfej eğitimi alır. Temel Gitar eğitimini alan öğrenci, öğretmenin yönlendirmesi veya kendi isteğiyle özel ders sistemine geçebilir.

Gitarın ilk örnekleri İspanya'da ve parmakla çalınırdı. Daha sonra gitara 5 tel takıldı, daha önce sayısı az olan perdeler 10'a çıkarıldı. Teller pesten tize doru "la-re-sol-si-mi" olarak akortlanmaya başlandı. 18.yy'ın sonlarına doğru pes tarafa kalın bir "mi teli" daha eklenerek tel sayısı 6'ya çıkarıldı. Daha sonra 19. yy ortalarında, Antonio de Torres enstrümana yeni bir biçim verdi.

Enstrümanı daha belirgin bir hale getirdi (büyüttü ). Vidalı burgular takıldı; saptaki perde(fret) sayısı arttı; sesi güçlendi, göğüs içindeki balkonlar tek bir merkezden çıkan seslere daha net yön verir oldu. Daha sonra da, gitar şekil olarak değişimlere uğradı. Folk ve caz müziğinde kullanılan gitarlara çelik teller takıldı.

1920 yılında elektrogitar doğdu. Elektro gitar sayesinde, gövde rezonans kutusu olmaktan çıkmış, enstrümanla dinleyici arasına, amplifikatör denen elektronik bir yükseltici girmiştir. Elektronik gitar doğduktan sonra da Gitarın çeşitleri artmaya başlamıştır. Kendi üzerinde Amplifikatör bulunduran gitarlar, 12 telli gitarlar, çiftli gitarlar(üstte 12 telli altta 6–7 telli), 7 telli gitarlar, perdesiz gitarlar, Headless(kafasız) gitarlar çıkmıştır.

Katı ve oyulmamış gövdeye sahip olan elektrogitarda tellerden gelen ses manyetikler tarafından elektrik sinyallerine dönüştürülüp yükselticiye yollanır. Genellikle pena ile çalınır. Manyetiklerin titreşimi algılayabilmesi için çelik tel kullanılır.

 

Enstrüman Kursları